ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Вивчаємо культурну спадщину

Упродовж 2022 – початку 2023 р. збираються матеріали про життєвий і творчий шлях нашого земляка, знаного художника-педагога Корнія Генріховича Мікіндо. Член лабораторії Юлія Присяжнюк запросила до зустрічі 11 осіб, які були учнями «Школи Мікіндо» (художня студія, що діяла під його керівництвом протягом 1954 – 1978 рр.), або мають відомості про його діяльність. Зустрічі відбувалися як в стінах Науково-дослідної лабораторії «Історичне краєзнавство Уманщини», так і у ДІАЗ «Стара Умань» та у Картинній галереї м. Умань, яка є філією Уманського краєзнавчого музею.

Зустрічі з «мікіндівцями» справляють незабутнє враження, так як піднімають завісу забуття непересічної особистості, талановитого митця і педагога Корнія Мікіндо та свідчать про глибоку вдячність йому сотень вихованців, які, завдячуючи заняттям з майстром, умотивовано обрали свій професійний шлях. Інформація від кожної зустрічі пазлами лягає у загальну картину життєпису талановитого митця, діяльність якого зобов’язує до глибокого пошанування його пам’яті.

Найцікавішими були зустрічі з Василем та Олександром Власюками, Людмилою Довгань, Віталієм Крижановським, Віктором Лісаченком, Володимиром Савченком, Олександром Шевчуком, Борисом Яцюком. Неоціненну допомогу у пошуку інформації та реконструкції життєвого шляху Корнія Мікіндо також надала директор Картинної галереї Валентина Петрівна Коробань.

Кожна зустріч завершувалась глибокою переконаністю про необхідність написання творчої біографії Корнія Генріховича Мікіндо, над чим і працює Юлія Присяжнюк під керівництвом професора Тетяни Кузнець.

1q

Зустріч із братами Василем та Олександром Власюками

1w

Зустріч з Віктором Лісаченком

3e

4t

Зустріч із Людмилою Довгань, Олександром Шевчуком та іншими «мікіндівцями» на виставці «Ретроспектива» у ДІАЗ «Стара Умань»

5u

Зустріч із Віталієм Крижановським

6p

Зустріч із Володимиром Савченком

7i

Зустріч із Віктором Лісаченком

8k

Зустріч із Василем Власюком

9k

Зустріч із Борисом Яцюком

0k

Зустріч із Валентиною Коробань