ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ОСІННЄ ТУРНЕ ЧИГИРИНЩИНОЮ

   Для когось осінь – це час для читання книг і домашніх посиденьок за чаєм, а для когось – можливість насолодитися теплими сонячними промінчиками і зробити фото в золотавих барвах. Такими непосидючих любителями яскравих фото і незабутніх емоцій є студенти історичного факультету, які у супроводі викладачів Шауренко Анни Володимирівни, Барвінок Ольги Володимирівни та Янчука Михайла Михайловича здійснили турне славетними історичними місцями Чигиринщини.

1

    Згідно туристичного маршруту по Національному історико-культурному заповіднику «Чигирин» ми спершу побували в урочищі Холодний Яр – епіцентрі національно-визвольних змагань за волю і незалежність України у різні періоди розвитку її державності. Ця місцевість площею 7000 га, вкрита реліктовим лісовим масивом, береже стільки таємниць і легенд від найдавніших часів до сьогодення!

9

  На хуторі Буда ми побачили 1000-літнього дуба Максима Залізняка – одного із 17 Національних дерев України, відвідали Музейно-етнографічний комплекс «Дикий хутір», пройшли осіннім лісом до скіфського городища, яке вражає своєю площею, валами-укріпленнями і ще недослідженими таємницями. Далі була поїздка селами Мельники і Медведівка – краєвиди за вікном просто зачаровували осінньою красою, так і вабили до себе. На території Свято-Троїцького Мотронинського монастиря ми перейнялися духом героїчного минулого цього краю, оспіваного Т. Шевченком, М. Старицьким, Ю. Горліс-Горським…

4

  Далі ми відвідали село Суботів, яке кілька століть тому було хутором Богдана Хмельницького. Нас вразила атмосфера гетьманської садиби, її історія, ми навіть пили цілющу воду із Богданової криниці.

3

  І кульмінацією поїздки стала Резиденція Богдана Хмельницького в Чигирині, яка несе велич та славу козацької доби. Захопливим було підняття на Замкову гору, з якої відкривається вид на все місто!

7

    Наш осінній мандрівний день видався не зовсім погожим, проте це не завадило насолодитися поїздкою, отримати безліч цікавої інформації та відпочити перед новим навчальним тижнем. Повертаючись додому, ми активно обговорювали почуте і побачене, влаштували батл на краще виконання патріотичних і українських народних пісень, і почали планувати вже нову поїздку, бо такі подорожі – в часі і просторі, – для студента-історика стають неоціненним багажем знань і досвіду.

Ukraine is waiting for you!

2

5

6

8

10