ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Десяті Уманські краєзнавчі читання присвячені 150-річчю від дня народження Миколи Біляшівського.

  24 жовтня 2017 року на базі історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини відбулися щорічні Десяті Уманські краєзнавчі читання присвячені 150-річчю від дня народження Миколи Біляшівського.

10

    Організаторами конференції виступили: кафедра історії України, науково-дослідна лабораторія «Історичне краєзнавство Уманщини» УДПУ імені Павла Тичини та Державний історико-архітектурний заповідник «Стара Умань».

11

  Метою конференції є популяризація історико-культурної спадщини Уманщини.
  Робота конференції була побудована за такими напрямами:
• Історико-краєзнавчі дослідження в системі сучасної історичної науки;
• Джерела з історії Уманщини;
• Персоналії регіональної історії.

1

  Модератором заходу була д.і.н., професор, завідувач кафедри історії України, завідувач науково-дослідної лабораторії «Історичне краєзнавство Уманщини» Кузнець Т.В. На початку пленарного засідання Тетяна Володимирівна розповіла учасникам краєзнавчих читань про набутки та напрями подальших краєзнавчих досліджень на Уманщині.

12

Активну участь у конференції взяли викладачі, аспіранти, магістранти та студенти.

2

    Великий інтерес у слухачів викликав виступ доцента кафедри всесвітньої історії та методик навчання Барвінок О. В., яка розповіла присутнім про життя Миколи Біляшівського та його діяльності в Уманському краєзнавчому музеї.

4

5

  Доповідь «Міжнаціональні відносини на Уманщині під час Української революції 1917-1921 рр. (за матеріалами щоденника П. Ф. Курінного)» викладача кафедри історії України Ігоря Опацького стала цікавим екскурсом в минуле україно-єврейських відносин на території нашого міста.

7

6

8

  Здобувач кафедри історії України Джагунова Олена Ігорівна озвучила доповідь на тему «Репресовані викладачі Уманського державного учительського інституту в 30-ті роки ХХ ст.», що викликала значне зацікавлення аудиторії.

13

По завершенню пленарного засідання відбулися секційні, де висвітлювались питання регіональної історії.

3