ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Науково-практична конференція «ФОРМУВАННЯ ВОЛІ І ХАРАКТЕРУ В СВІТЛІ СУЧАСНИХ СУСПІЛЬНИХ ВИКЛИКІВ»

      7 грудня 2017 р. у Центрі Митрополита Андрея Шептицького у м. Львові відбулася науково-практична конференція «ФОРМУВАННЯ ВОЛІ І ХАРАКТЕРУ В СВІТЛІ СУЧАСНИХ СУСПІЛЬНИХ ВИКЛИКІВ», організаторами якої стали кафедра загальної та соціальної педагогіки Українського католицького університету, КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», Львівське Педагогічне товариство імені Григорія Ващенка, Львівське крайове товариство «Рідна школа».
     У конференції взяв участь доцент кафедри філософії та суспільних дисциплін, кандидат політичних наук Ярослав Михайлович Балановський з доповіддю на тему «Етносоціокультурна маргінальність як чинник формування волі і характеру в світлі сучасних суспільних викликів». В ході роботи обговорювалися проблеми виховання волі і характеру у контексті ціннісних орієнтирів Нової української школи, українського національного характеру та сучасного ідеалу виховання української молоді, релігійного формування особистості, соціально-педагогічні виміри виховання характеру і волі та ін. На часі усі підняті теми є гостро актуальними для українського суспільства. 
       У своєму виступі Я.М. Балановський зазначив: «Шлях до подолання двох найскладніших перепон у розвитку нашої держави (війни та корумпованості найвищої державної влади), що стоять сьогодні перед Україною і українцями, лежить через нівелювання вимірів етносоціокультурної марґінальності. Тільки українські патріоти переможуть корупцію, тільки носії українськості повернуть загарбані московськими окупантами землі Вітчизни».

21