ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

СТЕЖКАМИ МИКОЛАЇВЩИНИ І ОДЕЩИНИ

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

3 квітня 2019 р. викладачі історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини (декан факультету, професор Анатолій Карасевич; к. і. н., доцент кафедри історії України Ольга Скус і викладач названої кафедри, заступник декана з профорієнтаційної роботи Ігор Опацький) побували на Миколаївщині й Одещині з досить відповідальною місією – довести до випускників шкіл селища Криве Озеро і смт Любашівка традиційну програму «Абітурієнт – 2019». Паралельно було проведено заняття з історії України у руслі програми ЗНО.

viber image 2019 04 04 12.32.08

Було приємно прислухатися до питань випускників селищної школи Криве Озеро ЗОШ – І-ІІІ ступенів (директор школи Караповська Ірина Василівна), які у цьому році будуть визначатися, де у перспективі, після успішного складання ЗНО, зможуть продовжити навчання уже у цьому році. Серед пріоритетних навчальних закладів було названо і наш УДПУ імені Павла Тичини.

viber image 2019 04 04 12.32.01

Досить символічно було доторкнутися до історичної минувшини Кривоозерщини, де у 1693 р. козацький полковник Семен Палій розбив ногайських татар і доточив до історичного епосу нашого народу чергову героїчну сторінку боротьби за нашу Незалежність. Після цього ще довго місцеві жителі вдивлялися у «криваве озеро», що утворилося у долині ріки Кодими на місці кровопролитної битви. Про це згадується у «Літописі Самійла Величка».

viber image 2019 04 р04 12.32.08

А у Любашівці (директор школи – Коломійченко Веніамін Дмитрович), що на Одещині, відбулася предметна розмова з батьківським колективом випускного класу, ознайомлено їх з новими правилами вступу до Вищих навчальних закладів України. Ставилися питання створення електронного кабінету вступника, порядок визначення абітурієнтами пріоритетного навчального закладу і факультету, пільгові категорії абітурієнтів і ряд інших питань. Крім цього у 10-11 класах був проведений тренінг з історії України. Присутність батьків на зустрічі, що стала уже традиційною, означала, що доля дітей зацікавила переважну їх більшість.

viber image 2019п 04 04 12.32.09

На завершення зустрічі декан історичного факультету Анатолій Карасевич побажав усім миру, злагоди й душевної теплоти. А головне – скласти успішно ЗНО, щоб мрії дітей здійснилися, щоб кожен знайшов своє місце у цьому не простому світі.