ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Відкрите заняття викладача Антоніни Кукурузи

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

24 квітня 2019 року викладач кафедри історії України Кукуруза Антоніна Василівна провела  відкрите семінарське заняття у формі «круглого столу» з дисципліни «Історія українського повсякдення ХХ ст.» на тему: «Побут та дозвілля населення України (1991 – 1999 рр.)». Відкрите заняття проводилось зі студентами 22 групи історичного факультету.

Мета заняття полягала в тому, щоб систематизувати та поглибити знання з означеної теми, розширити уявлення, з’ясувати сутність понять 90-х років, установити зв’язок між змінами в політичному й економічному житті суспільства та повсякденним життям українців, схарактеризувати засоби комунікації, висловлювати власну думку щодо змін у повсякденному житті населення України.

Виховна мета полягала у тому, щоб сприяти виробленню історичної грамотності студентів, формувати у них інтерес до усної історії, а також набувати вмінь аналізувати реальні події з точки зору повсякденної історії.

У вступному слові викладачем було зосереджено увагу на основних термінах і характерних рисах 90-х років, повсякденності 90-х років, змонтовано відеоролик «Вижити в 90-х», що сприяло активізації уваги і інтересу студентів.

Далі Антоніна Василівна побудувала заняття з двох частин. В першій його частині студенти за допомогою мультимедіа презентували свої доповіді, показали обізнаність з досліджуваних питань, вміння дискутувати та аналізувати. Викладач вміло підтримувала полеміку, влучними запитаннями направляла дискусію в тому чи іншому напрямі.

 В другій частині заняття студенти закріпили матеріал шляхом вирішення тестових запитань та цікавих практичних завдань, які стали предметом жвавих дискусій.

На кінець заняття викладач підвела підсумки проведеної роботи, оцінила знання та активність студентів.

1111