ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

"КРАЇНА ГІДНОСТІ. ВИВЧЕННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПРАВ ЛЮДИНИ"

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

16 травня в Черкаському державному технологічному університеті відбувся турнір із навчальної карткової гри для молоді "Країна Гідності. Вивчення соціальних прав людини" до участі в якому була запрошена студентка історичного факультету Вікторія Юрченко. Гру  проводили в межах Днів Європи в Україні Молодіжний Центр спільно з Департаментом регіонального розвитку Черкаської ОДА.

viber image 2019 05 24 15 45 05На початку заходу Олена Кудрявцева​ розповіла учасникам про День Європи: історію цього свята, цікаві факти, пов’язані з ним та запропонувала пройти пізнавальну вікторину на знання Європи. Найбільш обізнані та активні представники команд отримали приємні подаруночки від #Команда_мрії Молодіжний Центр​. Представник Управління юстиції Юрій Шевченко розповів гравцям про Конвенцію та Європейський суд з прав людини, пояснив учасникам, як відстоювати власні права. Дядик Ірина з Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА привітала учасників турніру з Днем Європи та побажала успіху в грі. Гравці, як члени парламенту вигаданої однойменної Країни Гідності, вивчали соціальні права через освіту з прав людини, ухвалювали доленосні рішення із соціальної політики і права на найближчі п’ять років. 

viber image 2019 05 24 15 45 09

Участь у турнірі з гри "Країна Гідності" взяли команди з різних навчальних закладів міста Черкаси та області, зокрема студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницькоо, Черкаського комерційного технікуму, Черкаського політехнічного технікуму, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та учасники проекту "Що я можу зробити для України".

viber image 2019 05 24 15 45 12

viber image 2019 05 24 15 55 54

Учасники злагоджено працювали в командах, продумували стратегію ухвалення рішень розвитку країни та вчилися дипломатичним шляхом відстовати свою точку зору. Для гравців важливо було зберегти оптимальний баланс між суспільною важливістю рішення та бюджетом на його реалізацію. Добираючи аргументи для відстоювання власної позиції, учасники гри дізналися чимало корисної інформації про соціальні права та їхні зв’язки з соціальною політикою України. На завершення турніру всі учасники отримали пам’ятні призи від організаторів – грамоти та LED-лампи, а переможців нагородили цінними подарунками – павербанками!