ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

АКТУАЛЬНИЙ ШЕВЧЕНКО (ДО 206-РІЧНИЦІ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ КОБЗАРЯ)

Тарас Шевченко є беззаперечним символом чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини та України. Вся творчість Великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята ненавистю до її ворогів.

Поезія Тараса Шевченка була могутньою і грізною зброєю в бойовому арсеналі не лише наших дідів та прадідів, яка кликала до боротьби, вселяла смертельний страх у ворогів, але й сьогодні покликана запалити, загартувати й нашу волю до боротьби, зміцнити віру в краще майбутнє України, адже майбутнє її – в наших руках. І саме тому його слова є особливо актуальними в наш час.

shev

Уже для багатьох поколінь українців Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Шевченко як явище велике й вічне – невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з її буттям продовжується нею, вбираючи в себе нові дні і новий досвід народу, відзиваючись на нові болі й думи, стаючи до нових викликів долі. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічнім шляху до Шевченка. І сьогодні поезія Шевченка й на відсоток не втратила актуальності. Він сам приходить у наш день. До 206-річниці з дня народження Кобзаря студенти історичного факультету згадують найкрилатіші цитати генія українського народу.

Студенти історичного факультету до Дня народження Тараса Шевченка (відео)