ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


viber 2023 11 20 17 24 20 361 1 

50

КОНСТИТУЦІЙНІ ГАРАНТІЇ: СТУДЕНТИ ОБГОВОРИЛИ ОСНОВНИЙ ЗАКОН УКРАЇНИ

Студенти 23 групи Історичного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на чолі з куратором групи  викладачем кафедри філософії та суспільних дисциплін Тетяною Родік провели круглий стіл з нагоди відзначення Дня Конституції  України.

z dnem konstytutsii

Під час заходу обговорювали питання, пов’язані з розвитком конституціоналізму на теренах України: від аналізу положень Конституції Пилипа Орлика (1710) до конституційних процесів у сучасній Україні.

Майбутні правники та історики аналізували практику європейського конституціоналізму, зокрема важливою для обговорення була тема щодо обмеження державної влади та встановлення прозорих принципів діяльності основних суб’єктів публічної сфери.

 Студенти дискутували щодо питань, які гостро стають перед нашим суспільством, усіма державними інституціями, науковцями і практиками.

зображення viber 2020 06 30 06 47 25
Кожен учасник мав можливість висловити свої погляди. Акцент обміну думками звівся до обговорення того, що Конституція закріплює в Україні засади державної політики, спрямованої перш за все на забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя. В Основному Законі закладено фундаментальні підвалини для розвитку і зміцнення демократичної, соціальної і правової держави, в якій людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.

   зображення viber 2020 06 30 06 47 40