ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ЗАХИСТ ІСТОРИЧНОЇ ПРАКТИКИ ЗДОБУВАЧАМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 032 ІСТОРІЯ ТА АРХЕОЛОГІЯ

Згідно з робочим навчальним планом та графіком освітнього процесу здобувачі вищої освіти ОС «Бакалавр» ІV курсу 41 та 42 груп денної та заочної форм навчання історичного факультету, які навчаються за спеціальністю 032 Історія та археологія, освітньо-професійних програм Історія та археологія (Європеїстика) та Історія та археологія (Краєзнавчо-туристична робота), проходили виробничу історичну практику з 04 березня до 16 березня 2024 року.

Базою практичної підготовки був Державний історико-архітектурний заповідник «Стара Умань», де студенти крізь призму історичної самобутності мали можливість досліджувати рідний край, розширювати теоретичний кругозір та застосовувати набуті знання в практичних ситуаціях. Керівництво практикою здійснювали кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Наталія Тацієнко та кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та методик навчання Катерина Діденко. Перед початком практичної підготовки для здобувачів вищої освіти була організована настановча конференція, де вони ознайомилися із завданнями практики, її етапами і змістом, проведено інструктаж з техніки безпеки. 28 березня 2024 року відбулася звітна конференція.

Здобувачі вищої освіти прозвітували про завершення теоретичного і практичного етапів практики. В.о. декана факультету, професор Ольга Скус наголосила на тому, що послідовне виконання змісту програм практики, спрямоване на накопичення практичного досвіду майбутніх фахівців і побажала здобувачам вищої освіти успішного завершення навчання та професійної реалізації під мирним небом України.

photo1712207320

Директор Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» Владислав Давидюк схвально оцінив практичну діяльність студентів-практикантів та побажав успіхів у подальших дослідженнях актуальних проблем національної та європейської історії. Заступник декана з організації практик, старший викладач кафедри соціальних та правових дисциплін Тетяна Родік проаналізувала особливості оформлення звітної документації. Студенти ділилися враженнями та розповідали про труднощі, що виникали в процесі проходження практики. Підсумки практичної підготовки підведені керівниками на підставі оцінювання роботи студентів. Окремо потрібно відзначити якість виконання завдань такими студентами як Людмила Єдіна, Світлана Диновська, Тетяна Юрьєва, Денис Кириченко, Олександр Галицький, Богдан Золотухін. Результати практичної підготовки обговорювалися на засіданнях кафедр та вченої ради історичного факультету.

photo1712207345 3

photo1712207345 2

photo1712207345 1