Україна здавна славиться своєю гостинністю, багатою та смачною кухнею. Тож вже стало доброю традицією щорічно, напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та захисників вітчизни, проводити в холі нового корпусу УДПУ імені Павла Тичини «Козацький ярмарок».
Господарі ярмарку у національному вбранні, славні козаки та козачки історичного факультету, запрошували та частували численних гостей-відвідувачів традиційними українськими стравами національної кухні, кулінарними та кондитерськими виробами. Сам асортимент продукції, у приготуванні яких були задіяні студенти усіх академічних груп історичного факультету, розміщений на ярмаркових столах, просто вражав: вареники, деруни, млинці з різними начинками, сирники, узвар, печиво, солодка випічка тощо.
Студенти та викладачі університету, які активно долучилися до дійства – проводили дегустацію, відчуваючи духмяні пахощі різних козацьких смаколиків, напоїв та багато іншого. Шумне, веселе свято було наповнене піснями і гумором, як на справжньому ярмарку. Козацьке частування яскраво та цікаво проходило під музичний супровід українських пісень та акомпанемент гітари, що надавав ярмарку особливий національний колорит.
Усі виручені кошти з ярмарку підуть на благодійність – у волонтерську організацію «Разом, на підтримку справжніх продовжувачів козацької справи, сучасних захисників України – учасників АТО.
Смачна наша українська кухня, щедра, як душа нашого працьовитого народу. І нехай завжди на наших столах буде достаток, а радість та мир довіку супроводжує наш український славний рід!