ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

«А МІЙ МИЛИЙ ВАРЕНИЧКІВ ХОЧЕ...»

   Тринадцятого грудня – День святого Андрія Первозванного.
  Це свято завжди було дуже важливим для українців. Об’єднуючи православні і язичницькі традиції, воно стало одним із найяскравіших днів у черзі новорічно-різдвяних свят.
    Всім відомо, що ніч напередодні дня Андрія вважається магічною, і саме тому в цей час прийнято ворожити.

31

      Проте перед будь-якими святкуваннями спочатку йдуть приготування.
    За традиціями наших предків дівчата та хлопці сходилися до однієї хати ввечері 12-го грудня. Жартували, оповідали цікаві історії та грали у різні ігри. Так само і студенти історичного факультету 12 грудня о 18:00 зібралися на кухні Гуртожитку №1 для продовження традицій андріївських вечорниць і виготовлення важливого атрибуту святкування – вареників! Адже здавна вважається, що на Андрія обов’язково потрібно поласувати варениками, аби бути щасливим у наступному році.

32

29

28

  Отож, у гарному настрої, під керівництвом студентки 21 групи та вмілої господині Бектурганової Ніни історики взялись до приготування української національної страви.
   «Приємно, що до приготування вареників завзято підійшли не тільки дівчата, а й наші хлопці. Саме в такій невимушеній, душевній атмосфері, готуються найкращі страви у світі! Адже вони готуються однією спільною родиною історичного факультету» - зазначила студентка 13 групи Манзик Юлія.
   Жартували, співали українські народні пісні та розмовляли про прийдешнє свято, на якому згодом всіх частуватимуть смачними варениками з капустою та картоплею!

26

27

30