ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

Вечір-дискусія «Моральні основи сім’ї. Еволюція сімейних відносин» в Уманській міській бібліотеці-філії №5

 

Напередодні державного свята Дня Конституції України, 27 червня, в Уманській міській бібліотеці-філії №5 проведено вечір-дискусію «Моральні основи сім’ї. Еволюція сімейних відносин».
За ініціативи працівників даної філії з метою виховання загальнокультурних компетентностей: людяності, доброти, щирості у стосунках родини, зокрема, на захід були запрошені відомі письменники Уманщини та представники історичного факультету й уманської громади – користувачі бібліотеки.

1

2

3

4

5

6

7

Модератор та ведуча заходу, бібліотекар абонементу Т.І. Шмалько насамперед надала слово Анатолію Олександровичу Карасевичу – декану історичного факультету Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини, кандидату філософських наук, професору, Заслуженому працівнику освіти України, уманському письменнику, який звернув увагу на актуальність піднятої теми. Далі виступили представники кафедри філософії та суспільних дисциплін: Мартиненко Лариса Броніславівна, кандидат філософських наук, доцент; Родік Тетяна Петрівна, викладач (тема виступу: „Сім’я в сучасній Україні: інституційна криза чи постіндустріальна трансформація?”); Олєйнічук Олексій Миколайович, кандидат юридичних наук, викладач (тема виступу: „Моральні та законодавчі засади проживання однією сім’єю жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою за Сімейним кодексом України та за законодавством держав Європейської Співдружності”).

Також в дискусії по темі даного заходу найбільш активними були уманська поетеса, співачка, художниця, популяризатор народної творчості, дипломант Всеукраїнського поетичного вернісажу ім. Максима Рильського «Троянди і виноград – 2017» Лариса Шабаліна, уманський письменник Володимир Тодчук, молодий уманський письменник, майстер прози та детективного жанру, випускник згаданого історичного факультету Дмитро Безверхній, студенти факультету та інші запрошені вельмишановні гості.

Насамкінець Т.І. Шмалько зробила огляд книжкової виставки «Моральні основи сім’ї: еволюція сімейних відносин», де бажаючі познайомились із навчальними посібниками, науково-популярними і періодичними виданнями, в яких висвітлюються теми: історія української сім’ї, історичні форми української сім’ї, сімейні обряди та звичаї; законодавство України про шлюб і сім’ю, права та обов’язки батьків і дітей, а також детальніше зупинилася на розділі виставки: «Умань. Міська рада. Велика сім’я – це класно!», де представлені краєзнавчі видання.

8

9

10