ІCТОРИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ!

ОГОЛОШЕННЯ


Blue333 

50

ДРУГИЙ ЗАЇЗД АРХЕОЛОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ ЗАВЕРШИВСЯ ПОСВЯТОЮ В АРХЕОЛОГИ СТУДЕНТІВ-ІСТОРИКІВ

 

Досить швидкоплинно промайнув черговий тиждень проведення археологічної практики, під час якого другий заїзд студентів історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини закріплював на практиці отримані впродовж навчального року знання з археології України.

Археологічна практика, з усіма її перипетіями, змінила життя першокурсників – вони стали дружнішими та краще пізнали один одного. Студенти за період практики відчули свою причетність до вивчення загадкової трипільської цивілізації. Окрім археологічних досліджень з студентами були проведені тематичні бесіди, під час яких вони мали нагоду попілкуватися з провідними науковцями Інституту археології НАН України. Особливо цікавою була екскурсія до Історико-культурного заповідника «Трипільська культура».

14

Керівництво факультету висловлює вдячність за змістовно організовану практику: куратору археологічної практики від Інституту Археології НАН України, кандидату історичних наук, Олексію Корвіну-Піотровському, кандидату історичних наук Інституту археології НАН України Едуарду Овчиннікову, директору Історико-культурного заповідника «Трипільська культура» Владиславу Чабанюку, керівнику заїзду практикантів професору Світлані Біляєвій і її помічниці - студентці 3-го курсу Вікторії Юрченко. На високому рівні було організовано забезпечення продуктами харчування студентів і ряд інших організаційних питань, за які відповідала викладач кафедри всесвітньої історії та методик викладання Катерина Діденко. Вдячність висловлюємо і кухарю Наталії Борисівні, яка готувала студентам смачні та ситні страви.

На посвяті студентів другого заїзду практики була присутня делегація від історичного факультету на чолі з деканом професором Анатолієм Карасевичем. У складі гостей були Катерина Діденко, Антоніна Кукуруза – викладач кафедри історії України; Тетяна Родік – викладач кафедри філософії та суспільних дисциплін; Оксана Карасевич – завідувач лабораторії «Відродження нації».

15

Приємно, що активну участь в організації посвяти в археологи взяли студенти старших курсів – Вікторія Юрченко, Антон Бойко і Ігор Макарова. Сценарій був ретельно продуманий, насичений і витриманий. Учасники дійства на мить попали у таємничий світ трипільської цивілізації. Цікавою була задумка у обладнанні вогнища і підготовка смачної каші. Оригінальний був виступ вокально-інструментального гурту «Розкоп – 2», а також танцювального колективу дівчат «Трипільчаночка».

У вітальному слові декана історичного факультету, професора Анатолія Карасевича було наголошено на вагомості об’єднаня студентів у єдиний колектив, набуття нових якісних цінностей у формуванні освітянської і державотворчої позиції майбутніх істориків. Подібні побажання були висловлені кураторами груп Антоніною Кукурузою (12 група) і Тетяною Родік (13 група).

11

Вітаємо учасників другого заїзду археологічної практики з посвятою в археологи, якими стали: Бойко Леся, Куделя Максим, Гірська Вікторія, Губаренко Данило, Кирпа Софія, Степанчикова Єлизавета, Тарасова Дар’я, Бондарчук Іван, Діденко Володимир, Хуторянський Денис, Никитенко Михайло, Кульов Назар, Лигір Ярослав, Тікунов Володимир, Нижник Анатолій, Черватюк Богдан.

12